We hebben dit bier ingediend bij de Gilde wedstrijd avond. Daar is dit bier gekleurd door een 6 tal (professionele) brouwers. Hun oordel was: “Goed, mooi in balans, hele mooie imperial stout, maar als je er een russian imperial stout van wilt maken moet er wat meer choco / havermout bij om het bier nog een extra ‘oempf!’ te geven”
Wil je dit recept dus ook maken, kan je een deel van de cara mouten dus vervangen voor iets meer choco / roast mout, en als extra toevoeging ga ik deze zelf ook nog een keer maken, maar dan met havermout.
Cheers!
Maischwater | Spoelwater | Kooktijd |
20 liter | 12 liter (78°C) | 75min |
Begin SG | Eind SG | Alcohol | IBU | EBC |
1100 | 1035 | 9,2% | 59 | 102 |
Temperatuur (°C) | 66°C | 72°C | 78°C |
Tijd (minuten) | 25min | 35min | 5min |
Vergist met Fermentis US-05, 2 weken hoofdvergisting, daarna overgeheveld naar nieuw, schoon vat, nog 2 weken laten staan. gebotteld met 3 gram suiker per liter bier.