Zwartkop RIS – Omdat je ‘t Waerd bent

( 0 out of 5 )
Loading...
  • 1100Gewenst begin SG
  • 20Aantal liters
Recept Afdrukken
  • Biersoort: RIS
  • Niveau: Medium
  • Voornaam: Bram de Weert

We hebben dit bier ingediend bij de Gilde wedstrijd avond. Daar is dit bier gekleurd door een 6 tal (professionele) brouwers. Hun oordel was: “Goed, mooi in balans, hele mooie imperial stout, maar als je er een russian imperial stout van wilt maken moet er wat meer choco / havermout bij om het bier nog een extra ‘oempf!’ te geven”

Wil je dit recept dus ook maken, kan je een deel van de cara mouten dus vervangen voor iets meer choco / roast mout, en als extra toevoeging ga ik deze zelf ook nog een keer maken, maar dan met havermout.

Cheers!

Algemene info

Maischwater Spoelwater Kooktijd
20 liter 12 liter (78°C) 75min

 

Begin SG Eind SG Alcohol IBU EBC
1100 1035 9,2% 59 102

Maischschema

Temperatuur (°C) 66°C 72°C 78°C
Tijd (minuten) 25min 35min 5min

Ingrediënten

  • Vergistbare Ingrediënten
  • Hop
  • Gist
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +

Vergisting & Bottelen

  • Vergist met Fermentis US-05, 2 weken hoofdvergisting, daarna overgeheveld naar nieuw, schoon vat, nog 2 weken laten staan. gebotteld met 3 gram suiker per liter bier.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

- Boodschappenlijst
Op de hoogte blijven van nieuwe brouwrecepten?

*We gaan zorgvuldig om met jouw gegevens en mailen je alleen wanneer er een nieuw recept is geplaatst.

x

Wachtwoord Vergeten