White IPA (New England Style)

( 0 out of 5 )
Loading...
White IPA WIPA NEIPA
  • 1059Gewenst begin SG
  • 10Aantal liters
Recept Afdrukken
  • Biersoort: IPA
  • Niveau: Expert
  • Voornaam: de Brouwkeuken

We kennen allemaal inmiddels wel het verhaal van de houdbaarheid van de India Pale Ale om de boottocht naar India te overleven. Met die reden voegen we tegenwoordig in principe geen hop meer toe aan ons bier. Veel mensen zijn de extreme hopsmaken van de IPA erg gaan waarderen. Ikzelf ben nooit een groot IPA fan geweest vanwege de bitterheid die ik vaak uit balans vind maar laatst hoorde ik de term New England Style IPA (NEIPA). Een troebele (hazy) versie van de IPA met kenmerkende hoparoma’s maar minder bitterheid. Met dit als achtergrond heb ik dit White IPA brouw recept geschreven. Een troebel witbier met een romige schuimkraag, lichte bitterheid en de hoparoma’s van een IPA.

Algemene info

Maischwater Spoelwater Kooktijd
7 liter (totaal) 9,6 liter (78°C) 75min

 

Begin SG Eind SG Alcohol IBU EBC
1056 1014 5,9% 39 8

Maischschema

Temperatuur (°C) 63°C 72°C 78°C
Tijd (minuten) 50min 20min 5min

Ingrediënten

  • Vergistbare Ingrediënten
  • Hop
  • Kruiden
  • Gist
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +

Vergisting & Bottelen

  • Vergisting: Wyeast 3944 Belgian Witbier op 21°C gedurende ongeveer 2 weken. Overgeheveld na 8 dagen. Lageren : 1 week op circa 10°C. Bottelen met 8 g/l suiker en ongeveer 3 week laten vergisten op circa 19°C.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

- Boodschappenlijst
Op de hoogte blijven van nieuwe brouwrecepten?

*We gaan zorgvuldig om met jouw gegevens en mailen je alleen wanneer er een nieuw recept is geplaatst.

x

Registreer

Wachtwoord Vergeten