Weizenbock

( 0 out of 5 )
Loading...
weizen bock brouw recept
  • 1060Gewenst begin SG
  • 10Aantal liters
Recept Afdrukken

Een donkerrode weizenbock die gemakkelijk wegdrinkt en een mooie balans heeft tussen fruittonen en caramelsmaak. De donkere tarwe kan wat verstoppingsproblemen opleveren tijdens het spoelen maar dat verschilt waarschijnlijk per brouwinstallatie. Na twee maanden op fles werd hij heel mooi helder, ondanks de grote hoeveelheid tarwe. Bij een volgende brouw zou ik hem iets sterker maken denk ik.

Algemene info

Maischwater Spoelwater Kooktijd
10,2 liter 6,8 liter (78°C) 75min

 

Begin SG Eind SG Alcohol IBU EBC
1060 1018 6,1% 18 40

Maischschema

Temperatuur (°C) 62°C 72°C 78°C
Tijd (minuten) 45min 15min 5min

Ingredienten

  • Vergistbare Ingrediënten
  • Hop
  • Gist
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +

Vergisting & Bottelen

  • Vergisting: Wyeast 3068 op 20°C gedurende ongeveer 1 week. Toen was hij al klaar met vergisten. Overgeheveld na 7 dagen. Lageren : 2 week op circa 10°C.

Reacties (6)

  • Fred

    Hallo, ik wil deze weizenbock ook maken! Nu heb ik alke ingrediënten, behalve de chcolademout. Waar heb je deze gekocht?

    • Joeri

      Hoi Fred, Ik koop mijn ingrediënten eigenlijk altijd bij Brauwmarkt of Unibrew.

  • John

    Hoi Fred,
    De Hop die hier voor nodig is zijn dat hopkorrels of bloemen?

    https://www.unibrew-nederland.nl/catalogsearch/result/?q=Perle+hop

    Groeten John

    • Joeri

      In dit geval zijn er hopbloemen gebruikt maar pellets kunnen uiteraard ook.

  • John

    Bedankt voor de info Joeri,
    Ik ga de ingrediënten bestellen. Heb je tips om hem sterker te krijgen?
    Ik heb een Klarstein ketel voor het brouwen en wil 20 liter maken.
    Groeten John

    • Joeri

      Dag John, als je sterker als in voller en zwaarder qua alc. percentage bedoeld kun je meer ingrediënten (mout) gebruiken of suiker toevoegen aan het einde van de kook.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

- Boodschappenlijst
Op de hoogte blijven van nieuwe brouwrecepten?

*We gaan zorgvuldig om met jouw gegevens en mailen je alleen wanneer er een nieuw recept is geplaatst.

x

Wachtwoord Vergeten