Weizenbock

( 0 out of 5 )
Loading...
weizen bock brouw recept
  • 1060Gewenst begin SG
  • 10Aantal liters
Recept Afdrukken

Een donkerrode weizenbock die gemakkelijk wegdrinkt en een mooie balans heeft tussen fruittonen en caramelsmaak. De donkere tarwe kan wat verstoppingsproblemen opleveren tijdens het spoelen maar dat verschilt waarschijnlijk per brouwinstallatie. Na twee maanden op fles werd hij heel mooi helder, ondanks de grote hoeveelheid tarwe. Bij een volgende brouw zou ik hem iets sterker maken denk ik.

Algemene info

Maischwater Spoelwater Kooktijd
10,2 liter 6,8 liter (78°C) 75min

 

Begin SG Eind SG Alcohol IBU EBU
1060 1018 6,1% 18 40

Maischschema

Temperatuur (°C) 62°C 72°C 78°C
Tijd (minuten) 45min 15min 5min

Ingredienten

  • Vergistbare Ingrediënten
  • Hop
  • Gist
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +

Vergisting & Bottelen

  • Vergisting: Wyeast 3068 op 20°C gedurende ongeveer 1 week. Toen was hij al klaar met vergisten. Overgeheveld na 7 dagen. Lageren : 2 week op circa 10°C.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

- Boodschappenlijst
Op de hoogte blijven van nieuwe brouwrecepten?

*We gaan zorgvuldig om met jouw gegevens en mailen je alleen wanneer er een nieuw recept is geplaatst.

x

Wachtwoord Vergeten