Weizen

( 0 out of 5 )
Loading...
weizen bier brouw recept
  • 1057Gewenst begin SG
  • 10Aantal liters
Recept Afdrukken

Traditionele Weizen. Gebrouwen met Wyeast 3068 Weihenstephan. Hoofd en nagisting redelijk warm verlopen op circa 25 graden vanwege het brouwen tijdens warm weer. Alcoholpercentage is uiteindelijk op 5,9% gekomen. Iet wat hoog voor een Weizen maar daardoor wel lekker vol 🙂 Doordat een Weizen troebel hoort te zijn kun je dit bier ook nog mooi brouwen bij warmer weer.

Algemene info

Maischwater Spoelwater Kooktijd Begin SG Eind SG Alc. IBU
10 liter 6 liter (78°C) 75min 1056 1012 5,9% 15

Maischschema

Temperatuur (°C) 44°C 50°C 63°C 72°C 78°C
Tijd (minuten) 10min 10min 30min 25min 5min

Ingredienten

  • Vergistbare Ingrediënten
  • Hop
  • Gist
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +

Vergisting & Bottelen

  • Vergisting: Wyeast 3068 op 25°C gedurende ongeveer 8 dagen. Daarna overgeheveld en een dag of 3 kouder gezet. Bottelen met 8 g/l suiker en ongeveer 3 week laten vergisten op circa 22°C.

1 Reactie

  • Bertus Pils

    Ik heb hem gebrouwen met de Wyeast 3868. Daar krijgt die een wat romigere smaak van. Ook een heel fijn resultaat geworden. Aanradertje.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

- Boodschappenlijst
Op de hoogte blijven van nieuwe brouwrecepten?

*We gaan zorgvuldig om met jouw gegevens en mailen je alleen wanneer er een nieuw recept is geplaatst.

x

Wachtwoord Vergeten