Na het drinken van een Tripel Kardemom van Brouwerij Koppijn uit Spoordonk, heb ik zelf een recept samengesteld met als doel een toets van Kardemom te creëren, met een minder overheersende smaak van Kardemom dan die van Brouwerij Koppijn. Hierom heb ik voor hele peulen gekozen. Het resultaat is heerlijk en drinkt zeer makkelijk weg. De volgende keer voeg ik nog wat meer Kardemom om te kijken wat dat doet. Bier gebrouwen met een Brew Monk 30 liter.
Maischwater | Spoelwater | Kooktijd |
20,5 liter | 8,4 liter (78°C) | 70min |
Begin SG | Eind SG | Alcohol | IBU | EBC |
1082 | 1006 | 10% | 31 | 13 |
Temperatuur (°C) | 62°C | 72°C | 78°C |
Tijd (minuten) | 45min | 20min | 5min |
Vergisting: Mangrove Jack's M31 Belgian Tripel 81.5%
Albert
Ps kan ik ook een ander gist gebruike bv safAle WB 06
Erwin
De WB-06 heeft een alcoholtolerantie van 10%, dus zou moeten gaan. Andere optie is de Fermentis S-33.