Tripel Kardemom

( 0 out of 5 )
Loading...
  • 1082Gewenst begin SG
  • 20Aantal liters
Recept Afdrukken

Na het drinken van een Tripel Kardemom van Brouwerij Koppijn uit Spoordonk, heb ik zelf een recept samengesteld met als doel een toets van Kardemom te creëren,  met een minder overheersende smaak van Kardemom dan die van Brouwerij Koppijn. Hierom heb ik voor hele peulen gekozen. Het resultaat is heerlijk en drinkt zeer makkelijk weg. De volgende keer voeg ik nog wat meer Kardemom om te kijken wat dat doet. Bier gebrouwen met een Brew Monk 30 liter.

Algemene info

Maischwater Spoelwater Kooktijd
20,5 liter 8,4 liter (78°C) 70min

 

Begin SG Eind SG Alcohol IBU EBC
1082 1006 10% 31 13

Maischschema

Temperatuur (°C) 62°C 72°C 78°C
Tijd (minuten) 45min 20min 5min

Ingrediënten

  • Vergistbare Ingrediënten
  • Hop
  • Kruiden
  • Gist
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +

Vergisting & Bottelen

  • Vergisting: Mangrove Jack's M31 Belgian Tripel 81.5%

Reacties (6)

  • Albert

    Ps kan ik ook een ander gist gebruike bv safAle WB 06

  • Erwin

    De WB-06 heeft een alcoholtolerantie van 10%, dus zou moeten gaan. Andere optie is de Fermentis S-33.

  • Hendrik

    Is de Mangrove Jack’s M31 ook te gebruiken voor de hoofdvergisting, of is dit bedoeld als bottelgist? Ik vergist onder druk en bottel meestal zonder navergisting.

  • Ralph

    Het antwoord op Hendrik’s vraag had ik ook graag gehad.
    Is het de bedoeling om de suiker er aan het einde van het kookproces erbij te voegen, of is het verstandiger om deze na de eerste vergisting toe te voegen om het de gist niet te moeilijk te maken?

    @Hendrik, onder hoeveel druk doe jij dan vergisten? ikzelf heb gewoon een waterslot op de gisttank zitten, dus geen druk.

    • Joeri

      Suikers worden door verschillende brouwers op verschillende momenten toegevoegd. In dit geval denk ik dat het verstandig is om de suiker 10 minuten voor einde kook toe te voegen.
      De Mangrove Jack’s M31 is bedoeld als hoofdgist. Het is niet percé nodig om een andere gist toe te voegen als bottelgist.

  • Hendrik

    @Ralph, ik vergist altijd onder 1 Bar Max

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

- Boodschappenlijst
Op de hoogte blijven van nieuwe brouwrecepten?

*We gaan zorgvuldig om met jouw gegevens en mailen je alleen wanneer er een nieuw recept is geplaatst.

x

Wachtwoord Vergeten