Single Hop Pale Ale – EveLIPA

( 0 out of 5 )
Loading...
  • 1058Gewenst begin SG
  • 26Aantal liters
Recept Afdrukken
  • Biersoort: IPA
  • Niveau: Medium
  • Voornaam: Jeroen Ponten

Dit bier is een benadering van de San Francisco Liberty ale van de Anchor brewery. Het is een stevig gehopte Pale Ale. Hoewel er veel hop is gebruikt word je niet met bitterheid om de oren geslagen; dit bier is mooi gebalanceerd. Heerlijk bij een nassischotel of een wrap met kip.

Algemene info

Maischwater Spoelwater Kooktijd
25 liter tot 35L (78°C) 90min

 

Begin SG Eind SG Alcohol IBU
1058 1013 5,9% 47

Maischschema

Temperatuur (°C) 66°C
Tijd (minuten) 70min

Ingrediënten

  • Vergistbare Ingrediënten
  • Hop
  • Gist
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +

Vergisting & Bottelen

  • Vergisting: WYEAST XL 1272 American Ale II Fermentatie tussen 18-20gr, na 2weken dryhop met Cascade hop korrels 68gram.

Reacties (2)

  • Jose

    Goedemiddag medebrouwers,

    Dit recept wil ik binnenkort gaan brouwen met de Brewmonk 30. Omdat de capaciteit van deze ketel max 30 liter is, ga ik iets minder brouwen. Kan ik alle hoeveelheden simpelweg delen door 5 en vermenigvuldigen met 4 ,zodat ik op 28 liter uitkom na het spoelen?

    Tevens zal het mijn 1e keer werken zijn met vloeibare gist. Volstaat het om de gist er gewoon bij te gieten of is een giststarter beslist noodzakelijk? Ook ben ik eigenlijk wel benieuwd wat een fermentis us-05 zal doen bij dit recept.

    Alvast bedankt voor jullie reacties!

    • Joeri

      Dag Jose, het netto aantal liters van dit recept is 26 liters. Je kunt inderdaad een vermenigvuldigings (of deel)factor doorvoeren op alle ingrediënten en liters zodat het overeenkomt met jouw brouwinstallatie. Als je wat vaker hebt gebrouwen op jouw eigen installatie kun je de basis van een recept ook overzetten in een van jou formats. Soms verschilt er namelijk het een en ander in liters (verdampingsgraad etc.) per brouwinstallatie. Wat betreft de gist; misschien een idee om de vergisting op te splitsen in tweeën met 2 verschillende gisten. Kun je ons laten weten wat je favoriet is geworden 🙂

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

- Boodschappenlijst
Op de hoogte blijven van nieuwe brouwrecepten?

*We gaan zorgvuldig om met jouw gegevens en mailen je alleen wanneer er een nieuw recept is geplaatst.

x

Wachtwoord Vergeten