Dit bier is een benadering van de San Francisco Liberty ale van de Anchor brewery. Het is een stevig gehopte Pale Ale. Hoewel er veel hop is gebruikt word je niet met bitterheid om de oren geslagen; dit bier is mooi gebalanceerd. Heerlijk bij een nassischotel of een wrap met kip.
Maischwater | Spoelwater | Kooktijd |
25 liter | tot 35L (78°C) | 90min |
Begin SG | Eind SG | Alcohol | IBU | |
1058 | 1013 | 5,9% | 47 |
Temperatuur (°C) | 66°C |
Tijd (minuten) | 70min |
Vergisting: WYEAST XL 1272 American Ale II Fermentatie tussen 18-20gr, na 2weken dryhop met Cascade hop korrels 68gram.
Jose
Goedemiddag medebrouwers,
Dit recept wil ik binnenkort gaan brouwen met de Brewmonk 30. Omdat de capaciteit van deze ketel max 30 liter is, ga ik iets minder brouwen. Kan ik alle hoeveelheden simpelweg delen door 5 en vermenigvuldigen met 4 ,zodat ik op 28 liter uitkom na het spoelen?
Tevens zal het mijn 1e keer werken zijn met vloeibare gist. Volstaat het om de gist er gewoon bij te gieten of is een giststarter beslist noodzakelijk? Ook ben ik eigenlijk wel benieuwd wat een fermentis us-05 zal doen bij dit recept.
Alvast bedankt voor jullie reacties!
Joeri
Dag Jose, het netto aantal liters van dit recept is 26 liters. Je kunt inderdaad een vermenigvuldigings (of deel)factor doorvoeren op alle ingrediënten en liters zodat het overeenkomt met jouw brouwinstallatie. Als je wat vaker hebt gebrouwen op jouw eigen installatie kun je de basis van een recept ook overzetten in een van jou formats. Soms verschilt er namelijk het een en ander in liters (verdampingsgraad etc.) per brouwinstallatie. Wat betreft de gist; misschien een idee om de vergisting op te splitsen in tweeën met 2 verschillende gisten. Kun je ons laten weten wat je favoriet is geworden 🙂
Sjaak
Hoeveel bottlesuiker gebruik je?