Saison (oerbier)

( 0 out of 5 )
Loading...
Bier brouw recept Saison
  • 1053Gewenst begin SG
  • 10Aantal liters
Recept Afdrukken

Saison is het Franse woord voor seizoen. Dit omdat het vroeger een seizoensbier was. Het bier werd oorspronkelijk door de boeren gebrouwen in de winter om vervolgens gedronken te worden door de seizoensarbeiders in het oogstseizoen.

Tegenwoordig drinken we dit heerlijke biertje het hele jaar door en zijn er veel bekende varianten van zoals de Saison Dupont en Mannenliefde Oedipus. De kenmerken van het bier zijn fruitig en kruidig, droog en een beetje bitter en licht hoppig.

Onderstaand een Saison recept gebrouwen met onderandere speltmout en koriander.

Algemene info

Maischwater Spoelwater Kooktijd
9,8 liter (totaal) 7 liter (78°C) 75min

 

Begin SG Eind SG Alcohol IBU EBU
1053 1004 6,7% 26 22

Maischschema

Temperatuur (°C) 63°C 72°C 78°C
Tijd (minuten) 50min 15min 5min

Ingrediënten

  • Vergistbare Ingrediënten
  • Hop
  • Kruiden
  • Gist
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +

Vergisting & Bottelen

  • Vergisting gestart op 20°C en langzaam op laten lopen naar 25°C. Daarna lageren en bottelen met 9 gram suiker per liter en ongeveer 3 week laten vergisten op circa 19°C.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

- Boodschappenlijst
Op de hoogte blijven van nieuwe brouwrecepten?

*We gaan zorgvuldig om met jouw gegevens en mailen je alleen wanneer er een nieuw recept is geplaatst.

x

Wachtwoord Vergeten