Russian Imperial Stout (RIS)

( 0 out of 5 )
Loading...
russian-imperial-stout-ris brouw recept
  • 1086Gewenst begin SG
  • 10Aantal liters
Recept Afdrukken
  • Biersoort: RIS
  • Niveau: Medium
  • Voornaam: de Brouwkeuken

10 liter Imperial stout brouw recept, ook wel Russian Imperial Stout (RIS) genoemd. Dit zware bier kenmerkt zich door z’n donkere kleur, hoge alcohol en hoge bitterheid. De Wyeast 1056 American Ale heeft een temperatuurbereik van 15-22 graden en geeft het bier een droge en zachte afdronk. Het schijnt dat de gist in de lagere temperaturen meer citrussmaken afgeeft.

Algemene info

Maischwater Spoelwater Kooktijd
10 liter 8,8 liter (78°C) 75min

 

Begin SG Eind SG Alcohol IBU EBC
1086 1018 9,8% 54 120

Maischschema

Temperatuur (°C) 66°C 77°C 78°C
Tijd (minuten) 90min 30min 5min

Ingrediënten

  • Vergistbare Ingrediënten
  • Hop
  • Gist
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +

Vergisting & Bottelen

  • Vergisting: Wyeast 1056 American Ale op 18°C gedurende ongeveer 2 weken. Een te hoge vergistingstemperatuur kan het bier een oplosmiddelsmaak geven! Bottelen met 6 g/l suiker en ongeveer 3 week laten vergisten op circa 19°C.

Reacties (3)

  • Andy

    Nice. Ik ga dit recept als inspiratie gebruiken voor de RIS die ik binnenkort wil gaan brouwen.

    • Joeri

      Succes met brouwen Andy! Laat je even weten hoe het is gegaan?

  • Raymond

    Ik ga dit recept gebruiken om een liter of 17 te brouwen. Ik vervang alleen de gist door korrelgist US-05. Die schijnt hetzelfde te zijn als de 1056, maar is een stuk makkelijker te doseren.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

- Boodschappenlijst
Op de hoogte blijven van nieuwe brouwrecepten?

*We gaan zorgvuldig om met jouw gegevens en mailen je alleen wanneer er een nieuw recept is geplaatst.

x

Registreer

Wachtwoord Vergeten