Quadruppel

( 0 out of 5 )
Loading...
bierbrouw-recept-quadruppel
  • 1080Gewenst begin SG
  • 10Aantal liters
Recept Afdrukken

Quadruppel gebrouwen volgens officieel type.

Algemene info

Maischwater Spoelwater Kooktijd
11 liter 5,6 liter (78°C) 75min

 

Begin SG Eind SG Alcohol IBU EBU
1080 1010 9% 26 60

Maischschema

Temperatuur (°C) 62°C 72°C 78°C
Tijd (minuten) 45min 20min 5min

Ingrediënten

  • Vergistbare Ingrediënten
  • Hop
  • Kruiden
  • Gist
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +

Vergisting & Bottelen

  • Vergisting: Wyeast 1762 Belgian Abbey II vergisten op 20°C voor hoofdvergisting en navergisting. 8 gram bottelsuiker gebruikt.

Reacties (6)

  • de obelisk

    Ga deze Quadruppel maandag maken. Wanneer de kandij suiker toevoegen tijdens de kook. Rond de laatste 5 minuten ?

    • Joeri

      5-10 minuutjes voor het einde van de kook toevoegen. Dan voorkom je mogelijke karamelisatie, eventuele kleurverandering of aanbranden.

  • de obelisk

    31 gram chocolademout. Dat klopt toch ? is echt een kopje.

  • Peter

    Kwam uiteindelijk uit op 8,7 liter a 8,4%. Zit nu in de fles. Heb het recept exact gevolgd maar denk dat mijn Easybrew 30 wat meer verkookt. Zal ik rekening mee moeten houden een volgende keer en enkele onderdelen iets aanpassen.. Nu geduld.Flessen nu sinds een week op kamer temperatuur. Is nog wel de vraag na een week in de koeling wegzetten of gewoon laten staan?

    • Joeri

      Klinkt als een succesvolle brouw. Wat was je begin en eind SG? Die zijn uiteindelijk natuurlijk bepalend voor je alcoholpercentage. Navergisting op de fles mag zomaar 2 tot 3 weken op kamertemperatuur. Tussendoor natuurlijk niet vergeten te testen 😉

  • de obelisk

    Begin SG 1074 eind SG 1014.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

- Boodschappenlijst
Op de hoogte blijven van nieuwe brouwrecepten?

*We gaan zorgvuldig om met jouw gegevens en mailen je alleen wanneer er een nieuw recept is geplaatst.

x

Wachtwoord Vergeten