White IPA WIPA NEIPA

White IPA (New England Style)

We kennen allemaal inmiddels wel het verhaal van de houdbaarheid van de India Pale Ale om de boottocht naar India te overleven. Met die reden voegen we tegenwoordig in principe geen hop meer toe aan ons bier. Veel mensen zijn de extreme hopsmaken van de IPA erg gaan waarderen. Ikzelf ben nooit een groot IPA

Verder lezen
Brouw recept IPA

India Pale Ale (IPA recept)

India Pale Ale (IPA) recept met drie verschillende hopsoorten. De IPA is ontstaan toen de Engelsen in de 17e eeuw met hun zeilboten naar India gingen. Deze reis duurde lang. Om het bier dat ze meebrachten langer houdbaar te houden maakte brouwers sterkere bieren en voegden ze meer hop toe. Destijds was het dus puur een

Verder lezen
Tripel Karmeliet Kloon brouw recept

Tripel Karmeliet Kloon

Na flink wat research voor een goed Tripel Karmeliet brouwrecept ben ik uiteindelijk wat afgewijkt in mijn doel om de perfecte Karmeliet te brouwen. Het recept is hier en daar ontstaan vanuit eerder gebrouwen tripels en Tripel Karmeliet kloon recepten die ik online heb gevonden. Het resultaat heeft me echter verbaasd. De mooie kruidige aroma’s

Verder lezen
dunkel weizen brouw recept

Dunkel weizen recept

(Dunkel) Weizen brouwrecept. Deze weizen is iets donkerder van kleur en vanwege de hoeveelheid aromahop eigenlijk niet echt meer een Weizen te noemen. Wel bewust toegevoegd in dit brouw recept omdat de Cascade hop het bier een frisse, citrussmaak geeft. Dit gaat mooi samen gaat met de doordrinkbaarheid van dit biertje. Algemene info Maischschema

Verder lezen
bier recept blond

Blond Bier Recept

Deze zomer voor de tweede keer dit blonde bier gebrouwen. De Magnum hop in combinatie met de Wyeast 3787 (High Gravity) geeft dit bier een fruitige smaak met een licht amberkleurtje. De koriander geeft het een subtiel kruidig randje. Een heel fijn biertje geworden die eigenlijk standaard op voorraad staat. Algemene info Maischschema

Verder lezen
weizen bock brouw recept

Weizenbock

Een donkerrode weizenbock die gemakkelijk wegdrinkt en een mooie balans heeft tussen fruittonen en caramelsmaak. De donkere tarwe kan wat verstoppingsproblemen opleveren tijdens het spoelen maar dat verschilt waarschijnlijk per brouwinstallatie. Na twee maanden op fles werd hij heel mooi helder, ondanks de grote hoeveelheid tarwe. Bij een volgende brouw zou ik hem iets sterker

Verder lezen
weizen bier brouw recept

Weizen

Traditionele Weizen. Gebrouwen met Wyeast 3068 Weihenstephan. Hoofd en nagisting op circa 22 graden verlopen. Alcoholpercentage is uiteindelijk op 5,9% gekomen. Iet wat hoog voor een Weizen maar daardoor wel lekker vol 🙂 Doordat een Weizen troebel hoort te zijn kun je dit bier ook nog mooi brouwen bij warmer weer. Algemene info Maischschema

Verder lezen
- Boodschappenlijst
Op de hoogte blijven van nieuwe brouwrecepten?

*We gaan zorgvuldig om met jouw gegevens en mailen je alleen wanneer er een nieuw recept is geplaatst.

x

Wachtwoord Vergeten