Lockdown Lager

( 0 out of 5 )
Loading...
brouw-recept-lager-recept-brouwen
  • 1050Gewenst begin SG
  • 25Aantal liters
Recept Afdrukken
  • Biersoort: Lager
  • Niveau: Medium
  • Voornaam: Jeroen Ponten

Zo midden in de winter is het perfect weer voor het brouwen van een Lager. In de schuur is de temperatuur nu stabiel rond de 10-14 graden wat perfect is voor een ondergistend bier. Het gehele proces duurt in dit geval ongeveer net zo lang als een Nederlandse Lockdown 😉

Algemene info

Maischwater Spoelwater Kooktijd
18 liter (totaal) Spoelen tot 35L (78°C) 75min

 

Begin SG Eind SG Alcohol IBU EBC
1050 1012 5,3% 38 7

Maischschema

Temperatuur (°C) 62°C 68°C 75°C
Tijd (minuten) 20min 30min 10min

Ingrediënten

  • Vergistbare Ingrediënten
  • Hop & toevoegingen
  • Gist
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +

Vergisting & Bottelen

  • Koelen naar 10 graden en vergisten met Wyeast czech pils 2278 op 10-14 graden. Bottelen met 6gram suiker per liter.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

- Boodschappenlijst
Op de hoogte blijven van nieuwe brouwrecepten?

*We gaan zorgvuldig om met jouw gegevens en mailen je alleen wanneer er een nieuw recept is geplaatst.

x

Wachtwoord Vergeten