Lockdown Lager

( 0 out of 5 )
Loading...
brouw-recept-lager-recept-brouwen
  • 1050Gewenst begin SG
  • 25Aantal liters
Recept Afdrukken
  • Biersoort: Lager
  • Niveau: Medium
  • Voornaam: Jeroen Ponten

Zo midden in de winter is het perfect weer voor het brouwen van een Lager. In de schuur is de temperatuur nu stabiel rond de 10-14 graden wat perfect is voor een ondergistend bier. Het gehele proces duurt in dit geval ongeveer net zo lang als een Nederlandse Lockdown 😉

Algemene info

Maischwater Spoelwater Kooktijd
18 liter (totaal) Spoelen tot 35L (78°C) 75min

 

Begin SG Eind SG Alcohol IBU EBC
1050 1012 5,3% 38 7

Maischschema

Temperatuur (°C) 62°C 68°C 75°C
Tijd (minuten) 20min 30min 10min

Ingrediënten

  • Vergistbare Ingrediënten
  • Hop & toevoegingen
  • Gist
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +

Vergisting & Bottelen

  • Koelen naar 10 graden en vergisten met Wyeast czech pils 2278 op 10-14 graden. Bottelen met 6gram suiker per liter.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

- Boodschappenlijst
De Brouwkeuken gaat stoppen.

Vanaf april 2025 zal deze website uit de lucht gaan. Bedankt voor alle leuke reacties en recepten de afgelopen jaren. Ik heb de website (sinds 2017) met veel plezier gebouwd en onderhouden maar it’s time to move on…

Uiteraard zal er bier gebrouwen blijven worden en hopelijk bij jullie ook. Cheers!

x

Wachtwoord Vergeten