Fat Paddy’s IRA (Irish Red Ale)

( 0 out of 5 )
Loading...
  • 1048Gewenst begin SG
  • 25Aantal liters
Recept Afdrukken
  • Biersoort: Ale
  • Niveau: Medium
  • Voornaam: Jeroen

De Irish Red Ale is een bier met een amber tot rode kleur en een karamelachtige en zoete smaak. Een echte doordrinker vanwege de lichte bitterheid en het lage alcoholpercentage.

Algemene info

Maischwater Spoelwater Kooktijd
25 liter 12 liter (78°C) 75min

 

Begin SG Eind SG Alcohol IBU EBC
1048 1012 4,9% 25 23,5

Maischschema

Temperatuur (°C) 65°C 78°C
Tijd (minuten) 90min 5min

Ingrediënten

  • Vergistbare Ingrediënten
  • Hop
  • Gist
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +

Vergisting & Bottelen

  • Vergisting: Wyeast 1084 Irish Ale 19-21°C. Dryhopping: 10 dagen

Reacties (17)

  • Erik

    Deze ga ik ook brouwen lijkt me lekker. Waarschijnlijk een beginnersvraag maar, totaal dus 12 liter wegkoken?

  • Jeroen

    Nee gewoon starten met 25L maischen. Dan spoelen met 12L. Je start dan de kook met ongeveer 30-32 L Bottelen met 2-3 gram! Succes

  • Erik

    Mijn hop heeft 6.7 alohazuur zie ik nu. Moet er dan minder in?

    • Joeri

      Klopt! Wil je dezelfde IBU bereiken dan is het belangrijk om je hoeveelheid hop altijd uit te rekenen a.d.h.v je alfazuur. Dit kan bijvoorbeeld met deze tool.

  • Erik

    Ik heb de helft gebrouwen begin sg 1040 eind sg 1010. Ibu van 35 (te hoge alfa en nog teveel hop) bedankt voor de tool ik weet nu hoeveel ik moet gebruiken.

  • Jeroen

    @ Erik
    Is het gelukt? Lekker?

  • Erik

    Jaaaa lekker biertje geworden hij was natuurlijk te bitter (hogere alfazuur als het recept)maar de tweede batch is inmiddels gebotteld. Dan is ie perfec

  • Edwin

    Hoi, ik ben net begonnen met thuisbrouwen. Ik had een pakket gekocht met een brouwemmer van 5 liter. Ik neem aan dat ik alle ingrediënten dus gewoon door 5 kan delen? Enige wat ik mis in dit recept is de hoeveelheid van het gist.

  • Robin

    Hey hoi, ik wil graag dit recept maken alleen ik heb vragen bij de gist. Wyeast geeft aan dat 1 verpakking voor 20 liter is en dit recept is voor 25 liter. wat is de beste manier om dit aan te pakken?

    • Joeri

      Binnen dit recept red je het met 1 Wyeast verpakking.

  • Jeroen

    klopt, lukt met 1 zakje WYEAST

  • theo

    dryhopppen van 10 dagen zijn dat de laatste 10 dagen of na 10 dagen ? en hoelang daarna nog vergisten ?

  • Jeroen

    @theo, laatste 10 dgn. NA vergisting!

  • Theo

    IRA gaat nu op de fles het jongbier smaakte lekker.
    Ik heb alleen niet gespoelt maar toch nog 2 kratjes eruit gekregen.
    En i.p.v. bloemen pallets gebruikt (90% van de hoeveelheid die hier staat aangegeven.)

    Ik heb volledig volgends het schema gewerkt verder.

    Ben benieuwt !

  • Jeroen

    Hoe lang laat je dit bier rijpen in de fles?

    • Joeri

      Aangezien er best wat dryphop inzit (hoe verser hoe beter) en vrij laag in alcohol zit zou ik niet te lang wachten met drinken 😉

  • Theo

    Dit is een van mij favorieten geworden.
    Komende week ga ik deze brouwen met kveik voss gist ben benieuwd hoe dit uitpakt.

    Trouwens kunne jullie ook een x een kolsch receptje maken 😀

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

- Boodschappenlijst
Op de hoogte blijven van nieuwe brouwrecepten?

*We gaan zorgvuldig om met jouw gegevens en mailen je alleen wanneer er een nieuw recept is geplaatst.

x

Wachtwoord Vergeten