Dunkel weizen recept

( 0 out of 5 )
Loading...
dunkel weizen brouw recept
  • 1057Gewenst begin SG
  • 10Aantal liters
Recept Afdrukken
  • Biersoort: Weizen
  • Niveau: Easy
  • Voornaam: Joeri Postma

Dunkel weizen brouwrecept. Heerlijke Dunkel weizen die vanwege de hoeveelheid aromahop eigenlijk niet echt meer een Weizen genoemd mag worden. Wel bewust toegevoegd in dit brouw recept omdat de Centennial hop het bier een frisse, citrussmaak geeft. Dit gaat mooi samen gaat met de doordrinkbaarheid van dit biertje.

Algemene info

Maischwater Spoelwater Kooktijd
9,6 liter 6,8 liter (78°C) 75min

 

Begin SG Eind SG Alcohol IBU EBU
1057 1016 5,9% 18 20

Maischschema

Temperatuur (°C) 63°C 72°C 78°C
Tijd (minuten) 40min 30min 5min

Ingrediënten

  • Vergistbare Ingrediënten
  • Hop
  • Gist
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +

Vergisting & Bottelen

  • Binnen 1,5 week klaar met vergisting. Tussendoor een keer overgeheveld en uiteindelijk zat het bier binnen 2 weken op fles met 8 gram suiker per liter.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

- Boodschappenlijst
Op de hoogte blijven van nieuwe brouwrecepten?

*We gaan zorgvuldig om met jouw gegevens en mailen je alleen wanneer er een nieuw recept is geplaatst.

x

Wachtwoord Vergeten