Dunkel weizen recept

( 0 out of 5 )
Loading...
dunkel weizen brouw recept
  • 1057Gewenst begin SG
  • 10Aantal liters
Recept Afdrukken
  • Biersoort: Weizen
  • Niveau: Easy
  • Voornaam: Joeri Postma

(Dunkel) Weizen brouwrecept. Deze weizen is iets donkerder van kleur en vanwege de hoeveelheid aromahop eigenlijk niet echt meer een Weizen te noemen. Wel bewust toegevoegd in dit brouw recept omdat de Cascade hop het bier een frisse, citrussmaak geeft. Dit gaat mooi samen gaat met de doordrinkbaarheid van dit biertje.

Algemene info

Maischwater Spoelwater Kooktijd
9,6 liter 6,8 liter (78°C) 75min

 

Begin SG Eind SG Alcohol IBU EBU
1057 1016 5,9% 18 20

Maischschema

Temperatuur (°C) 63°C 72°C 78°C
Tijd (minuten) 40min 30min 5min

Ingrediënten

  • Vergistbare Ingrediënten
  • Hop
  • Gist
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +

Vergisting & Bottelen

  • Binnen 1,5 week klaar met vergisting. Tussendoor een keer overgeheveld en uiteindelijk zat het bier binnen 2 weken op fles met 8 gram suiker per liter.

Reacties (4)

  • Rik

    Heb je hopbloemen of hoppellets gebruikt?

  • Rik

    En klopt het dat je maar 1,4 gram hop vanaf het begin laat meekoken?

    • Joeri

      Het recept is zoals ik het gebrouwen heb. Je moet je bitterheid wel zelf berekenen a.d.h.v jouw alfazuur percentages.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

- Boodschappenlijst
Op de hoogte blijven van nieuwe brouwrecepten?

*We gaan zorgvuldig om met jouw gegevens en mailen je alleen wanneer er een nieuw recept is geplaatst.

x

Wachtwoord Vergeten