Dunkel weizen recept

( 0 out of 5 )
Loading...
dunkel weizen brouw recept
  • 1057Gewenst begin SG
  • 10Aantal liters
Recept Afdrukken
  • Biersoort: Weizen
  • Niveau: Easy
  • Voornaam: Joeri Postma

(Dunkel) Weizen brouwrecept. Deze weizen is iets donkerder van kleur en vanwege de hoeveelheid aromahop eigenlijk niet echt meer een Weizen te noemen. Wel bewust toegevoegd in dit brouw recept omdat de Cascade hop het bier een frisse, citrussmaak geeft. Dit gaat mooi samen gaat met de doordrinkbaarheid van dit biertje.

Algemene info

Maischwater Spoelwater Kooktijd
9,6 liter 6,8 liter (78°C) 75min

 

Begin SG Eind SG Alcohol IBU EBC
1057 1016 5,9% 18 20

Maischschema

Temperatuur (°C) 63°C 72°C 78°C
Tijd (minuten) 40min 30min 5min

Ingrediënten

  • Vergistbare Ingrediënten
  • Hop
  • Gist
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +

Vergisting & Bottelen

  • Binnen 1,5 week klaar met vergisting. Tussendoor een keer overgeheveld en uiteindelijk zat het bier binnen 2 weken op fles met 8 gram suiker per liter.

Reacties (13)

  • Rik

    Heb je hopbloemen of hoppellets gebruikt?

  • Rik

    En klopt het dat je maar 1,4 gram hop vanaf het begin laat meekoken?

    • Joeri

      Het recept is zoals ik het gebrouwen heb. Je moet je bitterheid wel zelf berekenen a.d.h.v jouw alfazuur percentages.

  • Ron Everaerts

    Dit bier als beginnende hobbybrouwer gebrouwen en zit nu 2 weken op fles. Ik kan zeggen dat hij mooi gelukt is, heb iets meer pilsmout gebruikt waardoor hij iets lager in alcohol percentage zit (5,2 %)

  • Yves

    Ron,
    als je meer pilsmout hebt gebruikt zou je net meer alcohol percentage moeten hebben.

  • Ramon

    De gist is dat de standard verpakking van 11,5 gr???

    • Joeri

      De meeste gistverpakkingen van 11,5 gram zijn voor 25-30 liter wort. Je kunt de hoeveelheid gist dus het beste zelf bereken aan de hand van jouw hoeveelheid.

  • Caitlin

    Hoi, hoelang duurt het voordat dit biertje op dronk is?

    • Joeri

      Je bent sowieso een dag aan het brouwen. Daarna bepaalt je gist hoelang het vergistingsproces duurt 🙂

  • Erik

    Deze gebrouwen en is erg lekkker. Leuke recepten!De irish ale staat nu te gisten ben benieuwd

  • Wouter

    Als ik hopkorrels gebruik, hoe veel gram heb ik dan nodig? Is er een manier om dit zelf te bepalen?

    • Joeri

      Omdat de pellets een stuk geconcentreerder zijn kun je uitgaan van 90% van de hoeveelheden die hier staan aangegeven voor hopbloemen.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

- Boodschappenlijst
Op de hoogte blijven van nieuwe brouwrecepten?

*We gaan zorgvuldig om met jouw gegevens en mailen je alleen wanneer er een nieuw recept is geplaatst.

x

Wachtwoord Vergeten