Elmer Champagne Bier

( 0 out of 5 )
Loading...
  • 1049Gewenst begin SG
  • 25Aantal liters
Recept Afdrukken

De ochtend voor de brouw dag: los alleen de champagne gist op in 200ml water en 6 thee lepels suiker. Dit te doen omdat, Champagne gist moeite heeft in het vergisten van grotere/complexe suikers en biergist heeft dit probleem niet. Om de champagne smaak goed terug te laten komen geven we de champagne gist deze voorsprong.

Na het terug koelen en filteren: voeg de 200ml champagne gist toe en het zakje biergist. Laat dit vervolgens 10min staan en roer het voorzichtig door.

Algemene info

Maischwater Spoelwater Kooktijd
22 liter (totaal) 9 liter (78°C) 60min

 

Begin SG Eind SG Alcohol IBU EBC
1049 1011 5% 37 6

Maischschema

Temperatuur (°C) 53°C 63°C 73°C 78°C
Tijd (minuten) 10min 40min 20min 5min

Ingrediënten

  • Vergistbare Ingrediënten
  • Hop
  • Kruiden
  • Gist
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +
  • Voeg toe +

Vergisting & Bottelen

  • Hoofdvergisting: laat je wort 7 dagen op 19.5 graden staan. Na vergisting: overhevelen naar een schoon vat. Laat dit nog 2 weken staan op 16 graden. Bottelen: Filter je bier eerst en voeg hierna 7g/l bottelsuiker toe. Laat de flessen 4-5 weken op kamertemperatuur staan.

1 Reactie

  • Chris

    Heb je al resultaat geproefd van dit recept? En…. ?

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

- Boodschappenlijst
Op de hoogte blijven van nieuwe brouwrecepten?

*We gaan zorgvuldig om met jouw gegevens en mailen je alleen wanneer er een nieuw recept is geplaatst.

x

Wachtwoord Vergeten