Elmer Champagne Bier

De ochtend voor de brouw dag: los alleen de champagne gist op in 200ml water en 6 thee lepels suiker. Dit te doen omdat, Champagne gist moeite heeft in het vergisten van grotere/complexe suikers en biergist heeft dit probleem niet. Om de champagne smaak goed terug te laten komen geven we de champagne gist deze

Verder lezen

Zwartkop RIS – Omdat je ‘t Waerd bent

We hebben dit bier ingediend bij de Gilde wedstrijd avond. Daar is dit bier gekleurd door een 6 tal (professionele) brouwers. Hun oordeel was: “Goed, mooi in balans, hele mooie imperial stout, maar als je er een russian imperial stout van wilt maken moet er wat meer choco / havermout bij om het bier nog

Verder lezen

Tripel Kardemom

Na het drinken van een Tripel Kardemom van Brouwerij Koppijn uit Spoordonk, heb ik zelf een recept samengesteld met als doel een toets van Kardemom te creëren,  met een minder overheersende smaak van Kardemom dan die van Brouwerij Koppijn. Hierom heb ik voor hele peulen gekozen. Het resultaat is heerlijk en drinkt zeer makkelijk weg.

Verder lezen
brouw-recept-lager-recept-brouwen

Lockdown Lager

Zo midden in de winter is het perfect weer voor het brouwen van een Lager. In de schuur is de temperatuur nu stabiel rond de 10-14 graden wat perfect is voor een ondergistend bier. Het gehele proces duurt in dit geval ongeveer net zo lang als een Nederlandse Lockdown 😉 Algemene info Maischschema

Verder lezen

Frisse lentebok

Volgens de theorie op internet mag je een bok pas een bok noemen als het begin SG boven 1063 uitkomt. Dit is helaas niet gelukt, maar dat neemt niet weg dat dit biertje net zo lekker is als een bok. Dat neemt niet weg dat dit een heerlijk fris biertje is geworden met een lekkere

Verder lezen

Single Hop Pale Ale – EveLIPA

Dit bier is een benadering van de San Francisco Liberty ale van de Anchor brewery. Het is een stevig gehopte Pale Ale. Hoewel er veel hop is gebruikt word je niet met bitterheid om de oren geslagen; dit bier is mooi gebalanceerd. Heerlijk bij een nassischotel of een wrap met kip. Algemene info Maischschema

Verder lezen
American Amber Red Ale

American Amber Ale

Een bovengistend en amberkleurige American Amber Ale. Dit bier heeft een mooie balans tussen moutig/karamel, bitterheid en aromahoppen. Vroeger werd deze bierstijl ook wel American Red Ale genoemd. Het bier smaakt zoet, dankzij de gekleurde mouten. De Amerikaanse hopsoorten leggen daar een fruitige deken van citrusfruit overheen met een lichte bitterheid. Algemene info Maischschema

Verder lezen
Bier brouw recept Saison

Saison (oerbier)

Saison is het Franse woord voor seizoen. Dit omdat het vroeger een seizoensbier was. Het bier werd oorspronkelijk door de boeren gebrouwen in de winter om vervolgens gedronken te worden door de seizoensarbeiders in het oogstseizoen. Tegenwoordig drinken we dit heerlijke biertje het hele jaar door en zijn er veel bekende varianten van zoals de

Verder lezen
russian-imperial-stout-ris brouw recept

Russian Imperial Stout (RIS)

10 liter Imperial stout brouw recept, ook wel Russian Imperial Stout (RIS) genoemd. Dit zware bier kenmerkt zich door z’n donkere kleur, hoge alcohol en hoge bitterheid. De Wyeast 1056 American Ale heeft een temperatuurbereik van 15-22 graden en geeft het bier een droge en zachte afdronk. Het schijnt dat de gist in de lagere temperaturen meer

Verder lezen
- Boodschappenlijst
Op de hoogte blijven van nieuwe brouwrecepten?

*We gaan zorgvuldig om met jouw gegevens en mailen je alleen wanneer er een nieuw recept is geplaatst.

x

Wachtwoord Vergeten