Bier brouw recept Saison

Saison (oerbier)

Saison is het Franse woord voor seizoen. Dit omdat het vroeger een seizoensbier was. Het bier werd oorspronkelijk door de boeren gebrouwen in de winter om vervolgens gedronken te worden door de seizoensarbeiders in het oogstseizoen. Tegenwoordig drinken we dit heerlijke biertje het hele jaar door en zijn er veel bekende varianten van zoals de

Verder lezen
russian-imperial-stout-ris brouw recept

Russian Imperial Stout (RIS)

10 liter Imperial stout brouw recept, ook wel Russian Imperial Stout (RIS) genoemd. Dit zware bier kenmerkt zich door z’n donkere kleur, hoge alcohol en hoge bitterheid. De Wyeast 1056 American Ale heeft een temperatuurbereik van 15-22 graden en geeft het bier een droge en zachte afdronk. Het schijnt dat de gist in de lagere temperaturen meer

Verder lezen
White IPA WIPA NEIPA

White IPA (New England Style)

We kennen allemaal inmiddels wel het verhaal van de houdbaarheid van de India Pale Ale om de boottocht naar India te overleven. Met die reden voegen we tegenwoordig in principe geen hop meer toe aan ons bier. Veel mensen zijn de extreme hopsmaken van de IPA erg gaan waarderen. Ikzelf ben nooit een groot IPA

Verder lezen
Brouw recept IPA

India Pale Ale (IPA recept)

India Pale Ale (IPA) recept met drie verschillende hopsoorten. De IPA is ontstaan toen de Engelsen in de 17e eeuw met hun zeilboten naar India gingen. Deze reis duurde lang. Om het bier dat ze meebrachten langer houdbaar te houden maakte brouwers sterkere bieren en voegden ze meer hop toe. Destijds was het dus puur een

Verder lezen
Tripel Karmeliet Kloon brouw recept

Tripel Karmeliet Kloon

Na flink wat research voor een goed Tripel Karmeliet brouwrecept ben ik uiteindelijk wat afgewijkt in mijn doel om de perfecte Karmeliet te brouwen. Het recept is hier en daar ontstaan vanuit eerder gebrouwen tripels en Tripel Karmeliet kloon recepten die ik online heb gevonden. Het resultaat heeft me echter verbaasd. De mooie kruidige aroma’s

Verder lezen
dunkel weizen brouw recept

Dunkel weizen recept

Dunkel weizen brouwrecept. Heerlijke Dunkel weizen die vanwege de hoeveelheid aromahop eigenlijk niet echt meer een Weizen genoemd mag worden. Wel bewust toegevoegd in dit brouw recept omdat de Centennial hop het bier een frisse, citrussmaak geeft. Dit gaat mooi samen gaat met de doordrinkbaarheid van dit biertje. Algemene info Maischschema

Verder lezen
bier recept blond

Blond Bier Recept

Deze zomer voor de tweede keer dit blonde bier gebrouwen. De Magnum hop in combinatie met de Wyeast 3787 (High Gravity) geeft dit bier een fruitige smaak met een licht amberkleurtje. De koriander geeft het een licht kruidig randje. Een heel fijn biertje geworden die eigenlijk standaard op voorraad staat. Algemene info Maischschema

Verder lezen
weizen bock brouw recept

Weizenbock

Een donkerrode weizenbock die gemakkelijk wegdrinkt en een mooie balans heeft tussen fruittonen en caramelsmaak. De donkere tarwe kan wat verstoppingsproblemen opleveren tijdens het spoelen maar dat verschilt waarschijnlijk per brouwinstallatie. Na twee maanden op fles werd hij heel mooi helder, ondanks de grote hoeveelheid tarwe. Bij een volgende brouw zou ik hem iets sterker

Verder lezen
- Boodschappenlijst
Op de hoogte blijven van nieuwe brouwrecepten?

*We gaan zorgvuldig om met jouw gegevens en mailen je alleen wanneer er een nieuw recept is geplaatst.

x

Wachtwoord Vergeten