ONK 2020: IJwit en flessen kiezen

VANWEGE DE UITBRAAK VAN HET CORONAVIRUS WORDT HET ONK2020 HELAAS VERPLAATST. ONDERSTAANDE DATA ZIJN DUS NIET MEER VAN TOEPASSING.

Dit jaar is het weer zover! Een nieuwe mogelijkheid voor het inzenden en laten beoordelen van je eigen gebrouwen bieren tijdens het ONK bierbrouwen 2020. Het ONK wordt dit jaar georganiseerd door de Amsterdamse Brouwvereniging De Bierkaai.

Meer keuze in flessen!

Dit jaar is er een belangrijke verandering. Jarenlang was de Bruine Nederlandse Retourfles (BNR) in Nederland de standaardfles voor alle grote brouwerijen en de belangrijkste fles voor brouwwedstrijden. Tijden veranderen en eindelijk gaat het ONK de regels hierin versoepelen. Daarom bieden ze dit jaar de keus om je inzending te bottelen in één van de volgende 3 flessen:

  • BNR (300ml)
  • Longneck (330ml)
  • Vichy (330ml)

Kloonbier: IJwit

Het ONK2020 kloonbier is IJwit van Brouwerij ’t IJ!
Als organisator van het ONK, was het voor Amsterdamse Brouwvereniging De Bierkaai niet meer dan logisch om dit jaar een Amsterdams bier als kloonbier te kiezen.

Een stevig witbier dat gevaarlijk lekker doordrinkt. Licht troebel en goud van kleur. De toevoeging van korianderzaad en citroen zorgen voor licht kruidige en citrusachtige tonen. Door de licht zoete afdronk is de IJwit een mooie dorstlesser.

Inschrijven ONK 2020

Per te keuren bier dien je 3 flesjes (30cl “eurofles” (BNR), 33cl longneck, of 33 cl vichyfles), met ongemerkte zilver of goudkleurige dop in te leveren op een van de inleveradressen. Inleveren kan in de periode van 2 mei 2020 tot en met 8 mei 2020. De inleveradressen vind hier.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking van het ONK vindt dit jaar plaats op 13 juni 2020 bij Lolaland in Amsterdam. Pampuslaan 501, 1087 HP Amsterdam. Meer info volgt…

INSCHRIJVEN ONK 2020

 

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

- Boodschappenlijst
Op de hoogte blijven van nieuwe brouwrecepten?

*We gaan zorgvuldig om met jouw gegevens en mailen je alleen wanneer er een nieuw recept is geplaatst.

x

Wachtwoord Vergeten