BrewBear App

BrewBear App

BrewBear AppDe gepassioneerde bierbrouwer en ontwikkelaar Toine Heuvelmans bouwde in 2016 een App genaamd BrewBear. Met deze App krijg je de mogelijkheid om eenvoudig de meest voorkomende brouw-berekeningen te maken. Door met variabelen te swipen krijg je direct de betreffende berekening in beeld. Ideaal en eigenlijk onmisbaar voor iedere brouwer.

Je kunt bijvoorbeeld eenvoudig je alcoholpercentage uitrekenen aan de hand van de begin-SG of het maisch-volume uitrekenen met het geschrote gewicht en maisch-dikte. Ook hoef je voor een snelle SG meting niet meer terug te koelen naar 20°C want ook dit kan BrewBear voor je omrekenen.

Check de screenshots hieronder of download gewoon meteen die App want je krijgt er geen spijt van!

Reacties (4)

 • Elbert

  Helaas (nog?) niet voor Android. Nu is brouw-bier.nl natuurlijk ook via je telefoon te benaderen inclusief alle rekentools, maar toch…. Welke android-apps gebruikt men? Polletje?

 • Joeri

  Ken je “Wort Homebrew Calculator”? Heb hem zelf nog niet eerder geprobeerd maar is alleen voor Android.

  Linkje naar de App

 • Dennis

  Ik gebruik de Brewfather app, deze is voor mij heel erg compleet en eigenlijk gewoon een assistent voor de thuis brouwer (houdt alle lopende batches bij, je kunt alles berekenen (zelfs kost prijs van je bier), recepten beschikbaar, en je kunt je voorraad toevoegen die actief bewerkt wordt afhankelijk van wat je gebruikt voor je recepten).

  Minpuntje is dat het 20€ per jaar kost, maar nadat ik de app voor 2 van mijn batches gebruikt heb was ik verkocht.

  Bijkomende vraag, ik “proef” elke nieuwe batch en houd mijn scores bij over verschillende parameters, zodoende kan ik makkelijker zien wat het effect van een aanpassing op het recept is. Weet iemand of er hier een app voor bestaat?

  Enige minpuntje

 • Theo

  Is deze niet meer up to date want ik kan hem niet vinden in de playstore?

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

- Boodschappenlijst
Op de hoogte blijven van nieuwe brouwrecepten?

*We gaan zorgvuldig om met jouw gegevens en mailen je alleen wanneer er een nieuw recept is geplaatst.

x

Wachtwoord Vergeten